in , , ,

Sam postavio putokaze kako bi vozačima olakšao da se snađu na putu!

Alvirović je svojim provokativnim “performansom“ ukazao na to da nadležni godinama ne rješavaju taj problem

Desetak dana nakon što je Mladen Alvirović, glavni i odgovorni urednik TV emisije SAT, postavio table sa putokazima za Kraljevo i Kopaonik, iz pravca Preljine na kružnom toku na ulasku u Kraljevo, jer ih na tom mjestu nije bilo, table su uklonjene, a nove nisu postavljene.

Putokazi su uklonjeni po nalogu republičke Inspekcije za državne puteve, jer su postavljeni bez odobrenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Alvirović je 24. januara ove godine, sa još jednim članom svoje ekipe, postavio putokaze kako bi vozačima olakšao da se snađu na putu, jer na tom mjestu postoji samo putokaz za Novi Pazar.

Oni koji se prvi put nađu na tom putu, ne mogu da se snađu kuda da krenu da bi stigli do centra Kraljeva ili do Kopaonika.

Poruka nadležnim

Istovremeno, SAT, na koji je i ranije ukazivao.

“Kad neće oni čiji je to posao, moram ja da postavim table. Znam da ovo nije po zakonu i da me možda čeka kazna. Ali, neko je morao nešto da uradi.

Kraljevo nije neka zabit pa da se ne zna gdje je, a novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Adrana godinama nema tablu gde je Kraljevo (ni Kopaonik).

Ne poznajem nikog u Kraljevu i nemam rodbinu tamo – čisto da se zna“, napisao je Alvirović na svom Instragram profilu.

Pohvale na društvenim mrežama

Mnogi na društvenim mrežama su pozdravili njegov potez i oštro kritikovali srpske putare, a sve što se tim povodom dešavalo kasnije, Alvirović nije mogao da komentariše za Danas, jer je bio na službenom putu.

“Žalosno je to što bilo koji građanin mora da rješava probleme koje bi trebalo da rješavaju državni organi.

Česte saobraćajne nezgode

On dodaje da se zbog nedostataka ili neadekvatne putne signalizacije u Srbiji nerijetko dešavaju saobraćajne nezgode, a često i one sa teškim posljedicama.

“Radi se o tome da putari ne reaguju po prijavama u roku od petnaestak minuta ili dva dana, već se dešava da prođu godine, kao što je to slučaj na prilazu Kraljevu, o čemu Alvirović ukazuje, mislim, dve ili tri godine, ali niko nije reagovao, ističe Okanović.

Kazne za voluntarizam

Alvirović bi, zbog svog poteza, na šta je i sam ukazao, mogao da bude kažnjen, jer je učinio nešto što nije u njegovoj “nadležnosti“.

Danas

Ambasada SAD se oglasila o pismu Valentina Inzka upućenom NSRS: “Neprihvatljivo veličanje ratnih zločinaca”

Skandalozno: Podržan prijedlog da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama!