in , ,

Šarović o prijedlogu Dodika: “Objedinjavanje funkcija predsjednika RS-a i člana Predsjedništva je nedopustivo”

Mirko Šarović se ne slaže sa prijedlogom Milorada Dodika

Mirko Šarović se ne slaže sa prijedlogom Milorada Dodika.

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik predstavio prijedlog o objedinjavanju funkcije predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, kaže da je potpuno siguran da se Dodikova želja neće ispuniti.

– Ukidati poziciju predsjednika, koja je jedna velika tekovina Republike Srpske, je nedopustivo. Građani RS-a predsjednika biraju neposredno i daju veliki značaj toj funkciji. Ovakav Dodikov prijedlog dolazi iz ličnih i praktičnih razloga. Dodik i sada obavlja i funkciju premijera i predsjednika RS-a i mi svi znamo da je to tako – naveo je Šarović.

On je istakao da je aktuelna vlast podbacila na svim poljima, a da je jedino čime se mogu pohvaliti to što u pandemiji nisu potrošili nijednu marku na nabavku vakcina.

– Uloga predstavnika vlasti, kada je u pitanju nabavka vakcina protiv korone, svela na dočekivanje donacija. Pandemija će proći i stanovništvo će se vakcinisati, a da oni neće kupiti nijednu vakcinu. Vidimo da čitav svijet donira vakcine Bosni i Hercegovini, a da domaće vlasti ništa ne čine kako bi sami nabavili prijeko potrebne vakcine – istakao je Šarović.

PU Doboj: Vozač Golfa poginuo u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Osinja-Pojezna kod Dervente

Amel Ćurić nakon koncerta Mahira Mulalića podijelio privatne snimke: Marija Šerifović i ekipa znaju da se vesele