in ,

Sastanak u Srebrenici: Da li se Bakir Izetbegović i Predrag Kojović plaše pa šalju zamjenike? Stižu lideri šest partija…

Predstavnici probosanskih stranaka danas će boraviti u Srebrenici. Da li se pojedinci plaše reakcije javnosti nakon zavrzlame u Mostaru pa šalju zamjenike?

Predstavnici probosanskih stranaka danas će boraviti u Srebrenici gdje će se sastati sa čelnicima incijative “Moja adresa: Srebrenica”.

Kako je ranije rečeno, na sastanku će razgovarati o bojkotu izbora koji su zakazani za nedjelju, 21. februara 2021. godine.

U Potočare, kako saznajemo, danas dolaze lideri DF-a Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Stranke za BiH Amer Jerlagić, te Mirsad Kukić (PDA) i Nermin Nikšić (SDP).

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića sastanku će prisustvovati Edin Ramić. Dolazak je otkazao lider Naše stranke Predrag Kojović, a umjesto njega će doći sekretar stranke Nihad Uk.

Fahrudin Radončić je također otkazao dolazak.

U sklopu posjete planirana je posjeta Memorijalnom centru Potočari gdje će prisutni odati počast svim nevino ubijenim žrtvama genocida iz jula 1995.godine.

Sastanak s predstavnicima probosanskog bloka je zakazan za 14:00 sati u BKC-u Srebrenica, a nakon tog sastanka će biti održana konferencija za medije – prenosi Klix.

Podsjetimo, probosanski blok u Srebrenici bojkotovat će ponovljene izbore u ovom gradu zbog činjenice da je CIK, kako tvrde, donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

Poznata srbijanska voditeljica: “Roditelji su sve ostavili bratu, ne mogu da razumijem…”

Vukanović ljut zbog Rusa: “Nisu meni krivi ni Bakir, ni Franjo, ni Safet…”