in , ,

Šef Kluba zastupnika HDZ u Parlamentu BiH o upozorenju Rusije: “Neće nama strane ambasade soliti pamet”

To je po meni samo još jedan znak da mi moramo misliti i odlučivati o nama i za nas i niko drugi

Oštre reakcije iz Bosne i Hercegovine stižu nakon sinošnjeg saopćenja Ambasade Rusije u BiH u kojem se približavanje naše zemlje NATO savezu naziva neprijateljskim činom te se upozorava da će Rusija morati reagovati.

Iz Ambasade Rusije su pozvali “BiH prijatelje da dobro razmisle, da izvagaju sve ‘za’ i ‘protiv’, da uzmu u obzir mišljenje svih stanovnika zemlje koji su daleko od konsenzusa o ovom pitanju”.

Nikola Lovrinović, šef Kluba zastupnika HDZ BiH u Parlamentu BiH i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, za Faktor je kazao da mnogi ambasadori u našoj zemlji sebi daju pravo “soliti pamet” nama o našoj državi.

“Ništa novo. Mnogi ambasadori u BiH sebi za pravo daju “soliti pamet” nama o BiH. Neki to čine još direktnije miješajući se čak i u naše unutrašnje odnose i uređenje naše države. To je po meni samo još jedan znak da mi moramo misliti i odlučivati o nama i za nas i niko drugi. Lično ostajem opredijeljen za članstvo u NATO-u, ali tu odluku ćemo donijeti skupa sa političkim predstavnicima konstitutivnih naroda – građana BiH. Kao član delegacije BiH pri Skupštini NATO-a zalažem se i zalagat ću se za što bolju saradnju do konačne odluke”, rekao je Lovrinović.

Ko bolje izvodi slobodnjake, Messi ili Pjanić? Pogledajte snimku dvojice majstora i odlučite

Džaferović bez ustezanja: Bez obzira na stavove i mišljenja ambasade Ruske Federacije, Bosna će nastaviti put u NATO!