in ,

Šefik Džaferović burno reagovao zbog Crne Gore i Srbije: “Vučić i Krivokapić su pokazali da ne poštuju Bosnu i Hercegovinu!”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagovao je na čestitke iz Crne Gore i Srbije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagovao je na čestitke iz Crne Gore i Srbije povodom tzv. dana bh. entiteta RS koji se obilježio jučer.

Podsjećamo, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je neustavni Dan RS, kako je izjavila predsjednica RS Željka Cvijanović nakon čega su uslijedile reakcije iz Bosne i Hercegovine.

“Čestitke koje su povodom neustavnog dana bh. entiteta RS uputili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ne poštujući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, odraz su nepoštovanja prema državi Bosni i Hercegovini i direktan atak na njen suverenitet. Poruke te vrste, koje nam stižu iz susjedstva, vrlo dobro razumijemo i znat ćemo se prema njima odnositi. Uvjeren sam da ove poruke usmjerene protiv Bosne i Hercegovine prate i razumiju i u Briselu i Washingtonu“, istakao je Džaferović.

“Posebno je razočaravajuće da se premijer Crne Gore, i to nakon što su se institucije ove naše susjedne zemlje jasno i nedvosmisleno odredile o genocidu u Srebrenici i događajima iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, priključio podršci koju zvanični Beograd pruža politici koja slavi velikosrpsku ideologiju i zla koja je ona proizvela“, dodao je član Predsjedništva BiH.

Naveo je i da od predsjednika Mile Đukanovića očekuje da se ui me Crne Gore očituje o postupku premijera Krivokapića.

Pohvalna inicijativa iz RS dobila podršku: Bosna i Hercegovina će nakon više od decenije ponovo imati žensku rukometnu reprezentaciju

Oni su heroji Bosne i Hercegovine: Nakon velike borbe probili se do sela kroz 169 cm snijega!