in

Šefik Džaferović o pozivu iz Tužilaštva BiH: “Nije mi jasno zašto se Željko Komšić i ja uvlačimo u aferu “Ikona”, ali ću se odazvati”

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, komentirajući najavu Tužilaštva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao institucija, ni ja kao član Predsjedništva, nemamo nikakve veze sa dodjelom sporne ikone ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu.

Kazao je to Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, komentirajući najavu Tužilaštva BiH da će sva trojica članova Predsjedništva biti saslušani.

– O tome nije raspravljano u Predsjedništvu, niti je donesena bilo kakva odluka. Dakle, nisam na bilo koji način bio uključen ili upoznat s time kakav će poklon Dodik predati Lavrovu.

Podržavam nastojanje da se utvrde sve činjenice u vezi sa spornom ikonom i njenim porijeklom. Ne vidim svrhu u tome da se druga dva člana Predsjedništva BiH pozivaju u Tužilaštvo i na taj način bespotrebno uvlače u cijelu slučaj. Međutim, poštujući obaveze koje kao građanin Bosne i Hercegovine imam po zakonu, odazvat ću se pozivu Tužilaštva – izjavio je Džaferović.

Spektakularna filmska akcija pripadnika SIPA-e na autoputu kod Zenice: Presreli Audi u kojem su pronašli drogu

Fantastičan rezultat najbolje bosanskohercegovačke skijašice: Elvedina Muzaferija je završila druga u Francuskoj!