Šemsudin Mehmedović uputio poruke novom visokom predstavniku: “Od Christiana Schmidta očekujemo veliki zaokret u radu OHR-a!”

Posljednje Vijesti

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH uputio je poruke novom visokom predstavniku Christianu Schmidtu nakon što je preuzeo mandat od Valentina Inzka.

Od Christiana Schmidta očekujemo veliki zaokret u radu OHR-a!

Očekujemo pospremanje i uvođenje njemačke discipline u politici ali i institucionalnom radu.

Pet ciljeva i dva uslova koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom koje nam je dala međunarodna zajednica čijom bi se realizacijom obezbjedili uslovi za zatvaranje OHR, biće posao novog Visokog predstavnika.

Od juče teče mandat Christianu Schmidtu, novom Visokom predstavniku u našoj zemlji.

On će u daljem periodu biti čovjek-institucija od kojeg očekujemo da će nam dati podršku da riješimo formulu 5+2!

Od njegovog mandata i vitalne uloge koju će odigrati očekujemo strateške korake kako bi se međunarodni faktori probudili, a Bosna i Hercegovina ušla u novu političku eru povoljnu za sve koji u njoj žive. Bosna mora imati ustavni okvir koji garantira sigurnost življenja ali i zaštitu nacionalnog bogatstva.

Bosna i Hercegovina ide ka NATO-u, mi smo dio evropske porodice, ali trebamo zaslužiti da nam se odškrinu vrata Evropske unije.

Christian Schmidt dolazi iz prijateljske nam Njemačke gdje zapamćen kao političar koji se nije ustručavao donositi i odluke koje su se često doživljavale kontroverznim.

Od njegove odlučnosti zavisi da li će se desiti veliki zaokret u radu OHR-a – napisao je Mehmedović.

Leave your vote