in , ,

Šemsudin Mehmedović vrlo ljut: “Nakon ruske ambasade u BiH, bruka se i “dobročinitelj” Aleksandar Vučić”

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je samit sa BiH i to na vrlo perfidan način, a zbog svega se oglasio i zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je samit sa BiH i to na vrlo perfidan način, a zbog svega se oglasio i zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

Njegovu poruku koju je objavio na Facebooku prenosimo u cjelosti.

“Na mostu preko Save kod Šapca Aleksandar Vučić je kazao:”Za maj ćemo zakazati veliki samit sa BiH, njihovim entitetima i kantonima.”

Ta izjava iznesena netom nakon što je Ruska ambasada u BiH iznijela svoj neprijateljski stav o odnosu BiH i NATO-a ponovo potvrđuje da se uobraženi “balkanski reformator” usudio da u ime nekog donosi samostalne odluke bez ikakvih konsulatacija. Čovjek koji metodom od eksplozivnih situacija, do gašenja požara (“dobročinitelj” – donator vakcina za BiH) zalazi ponovo u našu bosansokercegovačku zbilju bez pitanja.

Ova ponovo ponavljana prosrpsko – ruska ideologija ide dalje u destrukciju i rušenje državnosti Bosne i Hercegovine. Njegov odnos prema našoj državi koji daje privid kao da mi nemamo državne predstavnike bez presedana je u evropskoj politici. Ovo je još jedna destrukcija i pokušaj rušenja državnosti BiH.

Autokrata Vučić se ovako može ponašati u svojoj avliji, ali nikako ne smijemo dopustiti šutnju naših zvaničnika zaduženih za vanjsku politiku.

Pristanak na dolazak na,navodni, samit biće izdaja onih koji pristanu sa naših nižih nivoa vlasti da učestvuju u ovom rušilačkom pohodu na BiH od strane vodstva Srbije.

Prisjetimo se legendarnog sastanka iz 2006. godine između hrvatske predsjednice Grabar – Kitarović i Vučića sa cvijećem u ruci na mostu između Erduta i Bogojeva.

Vučić voli mostove! Međutim, Vučić ih ne koristi da s njima spaja,nego,naprotiv, da razdvaja ljude, susjede.

Ova posljednja izjava je dokaz da njegov politički cilj proističe iz Drugog memoranduma Srpske akademije nauke i umjetnosti (SANU) gdje pored ostalog stoji:” Generalno, uvek i na svakom mestu insistirati na tome da su “državna” vlast i institucije na nivou BiH nepotrebne, suvišne, nemoguće, skupe i antisrpske.”

Vučić dosljedno slijedi put svojih ultranacionalističkih učitelja i nastavlja perfidno udarati na našu državotvornost”, napisao je Mehmedović na Facebooku.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Omanu, otvoren Počasni konzulat BiH

Dwayne “The Rock” Johnson poslao jasnu poruku u Hrvatsku: “Stipe je najveći svih vremena!”