in , ,

Šemsudin Mehmedović žustro odgovorio na provokacije Ivice Dačića: “Ostavite BiH na miru!”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, oštro je odgovorio Ivici Dačiću, predsjedniku Skupštine Srbije.

Komentirajući tekst u kojem predsjednik Skupštine Srbije govori o Srbiji i manjem bh. entitetu RS, kazao je kako Beograd neće dozvoliti da se pritiscima i “ispod stola” promijeni dejtonski poredak u Bosni i Hercegovini. Također je dodao da su odnosi Srbije i Republike Srpske primjer kako treba da izgledaju odnosi dvije najbliže zajednice.

Šemsudin Mehmedović oštro je reagirao na riječi Dačića, tvrdeći da zaslugu za sva zla svijeta u BiH ima upravo Dačićev režim, kao i da je agresija na BiH ostala ispod stola zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika.

– Okupacija ispod stola

Ponovo ‘prva truba’ Vučićevog režima prijeti Bosni. Za sva zla ovog svijeta u Bosni i Hercegovini, veliku zaslugu upravo ima vaš režim. Stoga vaša agresija na Bosnu jeste ostala ispod stola, ali zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika, kao i površnosti domaćih.

Zato vas podsjećam na zlodjela upravo vaše Srbije, koja je institucionalno podržavala paravojne organizacije da počine GENOCID u Bosni. A za primjer nije mogao niko pojedinačno narediti upotrebu avijacije Srbije da bombarduje Bosnu i njen narod do upravo institucije vaše privatne države. Stoga, najviše što možete uraditi za bosanski narod i državu je da nas ostavite na miru. A mi ćemo znati urediti svoje odnose i bez vas – napisao je Mehmedović uz faksimil naređenja Blagoja Adžića, generalpukovnika, tadašnjem izvršiocu naređenja Željku Ražnjatović Arkanu.

Da li je na pomolu presuda stoljeća u predmetu Juliana Assangea?

Institut za istraživanje genocida Kanada pozvao da se 9. januar obilježi kao dan početka agresije na BiH