in , ,

Senad Pećanin zaplakao na televiziji uživo: “Neizvjesna sudbina i budućnost Sarajeva”

Senad Pećanin, sarajevski advokat, u Pressingu na N1 je govorio o odustajanju Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

Senad Pećanin, sarajevski advokat, u Pressingu na N1 je govorio o odustajanju Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva nakon dešavanja u Gradskom vijeću, kazavši da današnje Sarajevo izgleda ne zaslužuje Bogićevića. Pred kraj emisije vidno potresen kroz suze je poslao poruku građanima.

“Ja pamtim ono Sarajevo iz rata, u kojem smo sve dijelili i borili se i nismo svoje dostojanstvo htjeli prodati. Nažalost, današnje Sarajevo ne mogu da prepoznam. Izbor ljudi kakvi su Bogić Bogićević, Hasan Tanović i Srđan Mandić unio je jednu dozu optimizma i nade. Nažalost, redovi pred pogrebnim društvima i da se danima čeka na dženaze i sahrane jer nema slobodnih termina, govore da je teška i neizvjesna sudbina i budućnost Sarajeva”, kazao je Pećanin.

Pećanin smatra da je Bogić Bogićević jako važan lik u istoriji Sarajeva i BiH.

“Nažalost, današnje Sarajevo ne zaslužuje Bogićevića za gradonačelnika. Sarajevo ima jedan temeljni problem – da li će biti na visini svoje herojske uloge u odbrani BiH pred jakim neprijateljem koji je izvršio genocid i opsadu Sarajeva, ili da odluči da lin želi ličiti na Banjaluku, zapadni Mostar ili Međugorje, u kojem svako na političkoj sceni ko nije Bošnjak je sumnjiv”, kazao je i dodao:

“Imate činjenicu da gradonačelnik Sarajeva jedan Skaka.”

Tvrdi da najviše razloga za slavlje za ovo što se desilo danas u Gradskom vijeću imaju lideri HDZ-a i SNSD-a.

“Kao jednom netoleratnom, isključivom, bošnjačkom, muslimanskom gradu. Osobno, imam stotinu razloga zbog kojih sam zgrožen današnjim Sarajevom, a imam i stotinu razloga zbog kojih volim ovaj grad najviše na svijetu”, naglasio je.

Pećanin je kazao da sve više građana napušta BiH.

“Poniženi smo kao građani, kao ljudska bića, prepušteni smo na milost i nemilost onih koji nemaju obraza, znanja, morala i odgovornosti. Onih koji čine da svakome ko drži do svog dostojanstva ogadi život u BiH”, kazao je Senad Pećanin u razgovoru sa Amirom Zukićem.

Pogledajte snimak.

IMALI SMO ŠUHU, VELIKA ZAVRZLAMA U FINSKOJ Stevanović presudio, umorni Zmajevi nisu posustali nakon naleta vrlo opasne reprezentacije Finske!

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov: “NATO je neprijatelj Rusije i moramo reagovati na približavanje našim granicama”