in , ,

Senka Kurt oštro kritikovala bh. vlasti: “Zatečena sam, ponašaju se kao da smo stoka u toru!”

Novinarka Senka Kurt komentirala je u Danu uživo na televiziji N1 posljednja društveno-politička dešavanja u Bosni i Hercegovini

Novinarka Senka Kurt komentirala je u Danu uživo na televiziji N1 posljednja društveno-politička dešavanja u Bosni i Hercegovini. Oštro je kritikovala vlasti.

“To što sam ja zatečena, što su građani zemlje zatečeni proteklih godinu dana, to u čemu su nas doveli Novalić i ostali, gospođa Vasva ne treba da brine ja je ne plaćam, ona nije moj odvjetnik, niti građana, mada mi je žao zašto nije. Zatečena sam time da su kupljeni respiratori po mnogo više novaca nego što je trebalo. Zatečena sam da nemamo vakcina godinu dana, da nemamo planova. Zatečena sam time da je prošlog perioda u Sarajevu iskopano 600 grobova. Zatečena sam tim da će se sutra kopati 88 grobova.

Zatečena sam tim na koji način je naša vlast u BiH predvođena Tegletijom, u FBiH predvođene Fadilom Novalićem, ponijela se prema nama, stoki u toru proteklih godinu.”

Govoreći o preboljenom kronavirusu kazala je kako joj je jedna doktorica rekla da nijedna pacijent s Favirom nije opreminuo niti imao tešku upalu pluća te da su dvije kutije kupili za 600 KM od momka u mraku.

Istakla je kako se razočarala i u one za koje je glasala.

“Četiri opštine i jedan kanton nisu vlast i da ova prčija u kojoj gradimo budućnost za 2020 i neku nije ništa. Ne mislim da je ovo samozavaravanje novih lokalnih vlasti u KS koje se vidjelo na slučaju Bogić Bogićevć, nastavlja se na slučaj Ademović, pa se ne možemo sjetiti ko je kome kum. Ne želim da me neko vrijeđa, da izađe na tv kao Peđa Kojović s izjavom ‘nismo reagirali na genetski materijal zato što me niko nije pitao’. Pitam Kojovića da je npr. Haris Zahiragić dao tu izjavu da li bi Našu stranku trebalo neko pitati ili bi sami trebala. Kada je Semiha Borovac obojila 100 kvadrata trotoara u zeleno, Naša stranka je to šest godina spominjala”, kazala je Kurt.

Govoreći o “svom pismu” ministru zdravstva KS Harisu Vraniću, kazala je kako su rekli da je stručan i da mu vjeruju, ali da je ovdje prikaz “svako odsustva logike”,.

“Digni slušalicu, nazovu Rudićku, kažite ‘u ovom momentu nemamo, ali strpite bit će 50 komada za vas, samo da se slikate kao ovi moji’. Želim da malo razmisle kako će njihova reakcija utjecati na nas. Sve ovo se dešava jer njih nije briga, oni rade jer znaju da nećemo reagirati, jer ih nije briga hoćemo li preživjeti. Dovoljan je jedan telefonski poziv – ‘zdravo Borka, ministar ovdje. Imam 50 vakcina, nisam siguran da ih mogu dati novinarima. Razgovarali smo, imate moj poziv. Nema u ovoj turi, bit će za 10 dana’. Ali ne, šta ga briga, ko su novinari”, kazala je Kurt.

Pogledajte isječak vrlo zanimljivog gostovanja Senke Kurt.

Ozbiljno se provalio, ne znamo da li da se smijemo ili plačemo: Haris Zahiragić napravio veliku grešku u koracima

Vrlo neobična reakcija Dragana Čovića nakon pisma Anthonya Blinkena iz Amerike: “Njegove izjave uzimamo kao snažan motiv da ključna politička pitanja konačno privedemo kraju”