Sjedinjene Američke Države danas dobijaju novu prvu damu: Ovo je Jill Biden, supruga američkog predsjednika Joe Bidena!

Događaji Globus Posljednje Vijesti

Sjedinjene Američke Države  (SAD) će danas dobiti novu prvu damu. Jill Biden (69) postat će prva američka prva dama koja zbog nove dužnosti neće napustiti svoj posao.

Jill na ovaj način želi poslati poruku da žene nisu dužne slijepo pratiti supruga i odreći se svoje karijere zbog njegove.

Jill i Joe Biden u braku su 43 godine. Upoznali su se kada je ona imala 24, a on 33 godine. Oboje su iza sebe imali brakove – ona se razvela na prvoj godini faksa, a on je ostao udovac s dvojicom sinova.

“Napokon sam upoznala pravog gospodina”, rekla je Jill svojoj mami nakon prvog spoja s Bidenom koji joj je na kraju večeri pružio ruku i poželio laku noć. Nakon što su se vjenčali, Jill je preuzela brigu o njegovim sinovima, a par je u braku dobio kćer Ashley.

Jill se dugo odbijala udati za Bidena iako ga je, kaže, voljela od prvog dana. Zaprosio ju je čak pet puta.

Nakon predsjedničkih izbora u studenom žene diljem svijeta su poludjele zbog slika iz mladih dana Joea Bidena. Na fotografijama koje je par objavio na društvenim mrežama vidi se da su od početka bili skladan i zaljubljen par.

Joe Biden prisegnut će na svečanosti u Washingtonu kao 46. američki predsjednik.

Svečana inauguracija počet će u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a u 18 sati po centralnoevropskom. Sve događaje vezane uz ovu najneobičniju inauguraciju predsjednika SAD-a u historiji pratite uživo na našem portalu.

Leave your vote