in ,

Skandal potresa Hrvatsku, Britanci snimili i na Youtubeu objavili kako im policajci naplaćuju nepostojeću taksu: “Nećemo se više vratiti ovdje”

Novi skandal vezan uz carinike trese Hrvatsku.

Novi skandal vezan uz carinike trese Hrvatsku. Dvoje britanskih nautičara skrivenom kamerom su snimili hrvatske policijske službenike kako im naplaćuju nepostojeće pristojbe. Oni su potom kontaktirali Ministarstvo turizma koje im je pak potvrdilo da pristojba nepostoji i da su ih carinici prevarili, piše Morski.hr.

Britanski par je objavio snimku na svojem YouTube kanalu. Spomenuti događaj se zbio u srpnju ove godine kada su britanski supružnici došli do policijskih službenika u Dubrovniku kako bi odjavili svoj boravak u Hrvatskoj jer su planirali nastaviti prema Crnoj Gori.

Došli su do policajaca, samo kako bi ih zateklo neugodno iznenađenje. Dobili su kaznu u protuvrijednosti od 100 funti jer su navodno propustili platiti dodatnu boravišnu taksu, ali policajci, kako tvrde, im nisu dali pojašnjenje o kakvoj je tačno taksi riječ već samo da istu moraju platiti u gotovini.

Nautičari su potom kontaktirali Ministarstvo turizma koje im je navelo da ne postoji takva boravišna taksa niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve takse.

Britanci su zatražili povrat novca, a ovaj događaj ostavilo je negativan dojam.

Morski.hr je od Ministarstva turizma tražio da se očituje na ovaj slučaj, budući da su njihove službe povratno odgovorile Britancima da taksa koju su morali platiti dubrovačkim policajcima – ne postoji. Pokušali su saznati i jesu li policajci iz videa kažnjeni zbog iznude, ali do zaključenja ovog teksta nisu dobili odgovor.

– Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku – poručila je Britanka u svom videu.

Pogledajte snimak koji su objavili na Youtubeu.

Željka Cvijanović iznijela teške uvrede na račun Bakira Izetbegovića: “Od takvog čovjeka ne možete očekivati ni suživot ni da gradi zajedničku državu”

Veliki svjetski mediji pišu o napetosti u Crnoj Gori, Mili Đukanoviću i Aleksandru Vučiću: Događaji na Cetinju ogolili duboke podjele