in ,

Skandalozna Stanivukovićeva drugarica Jelena Trivić provocira: “Za mene su očevi nacije stvarali RS, Dodika ne priznajem kao takvog”

Jelena Trivić, PDP-ova zastupnica u NSRS, za N1 je komentarisala izjave Milorada Dodika sa govornice NSRS, kazavši kako se on pokušava predstaviti kao otac nacije

Jelena Trivić, PDP-ova zastupnica u NSRS, za N1 je komentarisala izjave Milorada Dodika sa govornice NSRS, kazavši kako se on pokušava predstaviti kao otac nacije.

Kako je rekla – očevi nacije su oni koji su stvarali RS, a ne on. Trivić je rekla da opozicija u ovom bh. entitetu nije opozicije Republici Srpskoj, kako je vlast pokušava predstaviti, nego su opozicija lošoj vlasti.

Iz Dodikovog nastupa se mogu izvući tri činjenice, kako je rekla i pojasnila:

“Prvo u izjavi Dodika smo vidjeli da se sa SDS i PDP nema šta razgovarati o nacionalnim temama, što nije istina. Sjedinca je zakazana u utorak za srijedu, niko nas nije pozvao, niko nas nije konsultovao za mišljenje. Vi se obraćate poslanicima i javnosti RS, to je činjenica da je ova sjednica sazvana na njegov zahtjev sa partijama koje njega slušaju, što kaže da se uradi uradit će se.”

“Drugo, opozicija nije napustila Skupštinu, imali smo obraćanje predsjednika partija. Nije tačno da opozicija nije iznijela stav. Stav PDP-a je iznio predsjednik stranke u 10 minuta koliko mu je bilo dozvoljeno”.

“Treća – dobro sam gledala zaključke koji su stigli, zaključke nije potpisala jedna stranka, Socijalistička partija Srpske Gorana Selaka. Ne radi se o pozivu na svesprsko jedinstvo, ovdje se radi o jednoj manipulaciji temom koja je bitna, koja jeste zvučna, koja je suštinski bitna – rad OHR-a. Iznesen je stav opozicije, da ovo kako Dodik misli da će se ukinuti OHR nije način da se ukine”, rekla je Trivić.

Njen stav je da OHR treba da bude ukinut, te da se u BiH pokuša postići dogovor bez njih.

“Način gdje ćete se predstaviti kao otac nacije, ja ne priznajem oca nacije nikakvog – za mene su to oni koji su stvarali RS. Čuli smo dosta toga što ne stoji. To je način da se ova tema privatizuje i da se neko predstavi kao čuvar RS, a pravi čuvar RS je njen narod. Tuk na utuk neće dati rješenje – što narod kaže. Ovo nije način. Ako je trebalo biti rasprave o ovome, imali smo 10 godina da se razgovara u kontinuitetu, da se pokaže spremnost da smo sposobni za to”, istakla je Trivić.

Njeno mišljenje je i to da je još jedna sjednica NSRS zloupotrebljena. “Težnja je da se od nekoga stvori sinonim za RS, na što ja lično nikada neću pristati.”

Trivić smatra da vlast voli svoje privilegije i zloupotrebe koje čine zbog funkcija na kojima jesu, te da zbog svega toga postoje izbori i volja naroda koji će reći da to nije dobro. Upravo to je ono što Trivić očekuje u narednom periodu.

Jelena Trivić je kazala da je i sa bošnjačke strane bilo mnogo nespremnosti za dogovore, a istakla je da se ne sjeća niti jedne poruke nekog bošnjačkog lidera koja bi se mogla tumačiti kao poziv na dogovor, suživot ili nešto slično.

“Dobijali smo vrlo kontroverzne izjave i onda u tom smislu – nekad djeluje da su lider SNSD-a i SDA – kao da produkuju te teme i nabacuju loptice. Toliko puta se to desilo da ne možete, a da ne pomislite da je to tako”, rekla je gošća N1.

Trivić smatra da je i sjednica NSRS održana i zbog svega što se dešava u Banjaluci od kako je Draško Stanivuković gradonačelnik.

“Da je bila težnja da se skrene pažnja sa dešavanja u Banjaluci, a na pandemiju – generalno. Mjere se donose parcijalno, često su kontradiktorne. Štab zasijeda – kažu da su produžili mjere, a ne znate šta su mjere, šta nisu. Slične stvari su pokazale da se u ovom procesu borbe vlasti RS nisu najbolje snašle”, rekla je.

Istaknula je da je dobro što Stanivuković iznosi stvari jasno, a da je sada posao i fokus na pravosuđu – kako će to sve procesuirati.

“Mislim da će tu nastati problem. On ne treba da vrši pritisak na te institucije, ali bilo je slučajeva gdje je samo na izjave gdje je nešto sumnjivo – gdje su organi trebali sami da reaguju. Pomoćnica ministra je izjavila da je potpisivala ugovore za supruga. S te strane neće biti adekvatnog odgovora mislim. Ako osjetimo da neće biti postupanja, postoje mehanizmi kako možete kao opozicija pokrenete i da se tužilaštvo počne baviti tim pitanjima. To je apel tužilaštvu da radi svoj posao”, kazala je Trivić za N1.

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja.

Zemljotres na području Sarajeva!

Bruka i sramota u fudbalskoj reprezentaciji BiH, otac Asmira Begovića žestoko napao selektora Ivayla Peteva