in ,

Službe za održavanje puteva u BiH snijeg dočekale skromno i u krugu porodice…

Prvi veći snijeg je ponovo iznenadio službe za održavanje puteva u BiH

Prvi veći snijeg je ponovo iznenadio službe za održavanje puteva u BiH. Brojni gradovi u BiH su bukvalno zatrpani. Ni stanje na cestama nije ništa bolje…

Zbog popriječenog teretnog vozila na dionici Kaonik-Vitez u mjestu Ahmići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na većini puteva u BiH. Posebno izdvajamo dionice preko planinskih prevoja. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez.

Na magistralnim putevima Mokro-Rogatica, Žepče-Maglaj i Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila sa prikolicom i šlepere.

Pažnju skrećemo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Najbitnije informacije iz BiH, regije i svijeta pratite OVDJE.

Tragičan slučaj na skijalištu u BiH: Mladić pao pod mašinu, ljekari mu se bore za život!

Stravična nesreća u BiH, dvije osobe poginule!