in , ,

Snažna vijest iz Kanade u vezi Bosne i Hercegovine upravo je pristigla

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} u saradnji sa bosanskohercegovačkim organizacijama u zajednicama u Kanadi poslao je pismo premijeru Kanade Justinu Trudeau

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} u saradnji sa bosanskohercegovačkim organizacijama u zajednicama u Kanadi poslao je pismo premijeru Kanade Justinu Trudeau, ministru vanjskih poslova Marc Garneau i ministrici za zdravlje Patty Hajdu u kome se traži da Kanada donira COVID-19 vakcine Bosni i Hercegovini iz kontigenta koji je premijer Kanade Justin Trudeao obećao na ovogodišnjem samitu sedam najrazvijenih država u svijetu.

U pismu između ostalog stoji:

“Kada odlučujete o globalnoj distribuciji vakcina, molimo vas da uzmete u obzir naše navode u pogledu značaja za građane Bosne i Hercegovine doniranja vakcina od strane prijateljske Kanade. Uzimajući u obzir kontinuiranu, povijesno glasnu i aktivnu podršku vlade Kanade državi Bosni i Hercegovini nadamo se da će premijer Justin Trudeau zajedno sa svojom vladom još jednom pokazati predanost Kanade da pruži pomoć državi Bosni i Hercegovini.

U odgovoru iz ofisa premijera Kanade se između ostalog navodi: “U ime premijera Justina Trudeaua, želimo potvrditi primanje vašeg pisma.

Budite sigurni da su vaši zahtijevi u pismu ponuđeni u ime Instituta za istraživanje genocida u Kanadi i bosanske zajednice u Kanadi veoma pažljivo pregledani i proučeni. Vaše pismo smo poslali Karini Gould, ministrici za međunarodni razvoj, kako bi i ona mogla biti upoznata sa vašim zahtijevom i preduzete mjere – saopšteno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Muriz Memić nakon puštanja na slobodu Alise Mutap i njenog oca Zijada: “To je samo pritvor, mi idemo dalje i niko nas ne može zaustaviti”

JAKO NEOBIČNA SITUACIJA S MILORADOM U PREDSJEDNIŠTVU Došao u narodnoj nošnji: Novi slovenski ambasador u BiH predao akreditive Dodiku