in ,

Snijeg jako pada u Zagrebu, haos i brojne nesreće na cestama u Hrvatskoj!

Stigla je najavljena promjena vremena. U unutrašnjosti Hrvatske i gorju od ranog jutra pada snijeg. HAK je izdao upozorenje za vozače.

Stigla je najavljena promjena vremena. U unutrašnjosti Hrvatske i gorju od ranog jutra pada snijeg. HAK je izdao upozorenje za vozače.

Snijeg od jutra dosta jako pada i u Zagrebu. U Lovrakovoj ulici u Dubravi srušilo se stablo na automobil.

Kako javlja HAK, jutros je došlo do niza saobraćajnih nesreća na autocestama zbog čega vozače pozivaju na oprez.

– Na A1 na 100. km između čvora BRINJE i čvora OGULIN u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h;

– Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na 2. i 5. +300 km u smjeru Krapine (zapada);

– Na A6 Rijeka-Zagreb između tunela POD VUGEŠ i tunela ČARDAK u smjeru Zagreba, prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h;

– Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora LUČKO u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Saobraćajnice su mokre ili vlažne i skliske u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske. U Gorskom kotaru, Lici, centralnoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Mogući su odroni. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Upaljen crveni alarm za dio zemlje

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za 6. aprila narančasto upozorenje za područje gospićke, riječke, splitske regije, zapadne obale Istre i cijele Dalmacije. Za područje Kvarnera i Kvarnerića i Velebitskog kanala izdano je crveno upozorenje.

Kareluša o Cecinoj pomoći pjevačici iz BiH: “Zgadila se svima, motiv da joj pomogne je mržnja prema meni!”

Šefik Džaferović i Željko Komšić uputili žestoku poruku Vijeću ministara Bosne i Hercegovine: “Ovo je vanredna situacija, ljudi trebaju da rade zajedno jer je riječ o zdravlju i životima!”