in

Sramna izjava portparola SNSD-a Radovana Kovačevića: “Sarajevu smeta što su Bošnjaci glasali za Grujičića”

Na ponovljenim izborima u Srebrenici bit će potvrđeni rezultati iz novembra i pobjeda Mladen Grujičića za mjesto načelnika, kazao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević

Na ponovljenim izborima u Srebrenici bit će potvrđeni rezultati iz novembra i pobjeda Mladen Grujičića za mjesto načelnika, kazao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je za Novosti kazao da izbore bojkotuju “oni koji su svjesni da ih ne mogu dobiti i kroz bojkot traže alibi za poraz”.

“Oni koji žive u Sarajevu i Tuzli, a žive od Srebrenice, sada su uzeli za pravo da miniraju izbore. Očigledno Sarajevu smeta što su i Bošnjaci glasali za Grujičića”, tvrdi Kovačević.

Kao što je poznato, Bošnjaci u Srebrenici će bojkotirati ponovljene izbore na redovnim biračkim mjestima koji će biti održani u nedjelju, 21. februara.

Odluka je to koju su donijeli predstavnici inicijative “Moja adresa Srebrenica” i kandidati sa probosanskih listi.

U 13.20 sati za danas je zakazan doček delegacija u Memorijalnom centru Potočari, gdje će predsjednici probosanskih stranaka SDA, SBB, SBIH, SDP BiH, PDA, Naša stranka, Narod i pravda – predstavnici Inicijative Moja adresa Srebrenica polaganje cvijeća, učenje Fatihe i odati počasti žrtvama genocida iz jula 1995. godine.

kasnije je zakazana i sastanak i konferencija za medije na kojoj će se govoriti o bojkotu ponovljenih izboraza načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica, gdje će u nedjelju pravo glasa imat će ukupno 10.439 birača.

Radi se o ponovljenom glasanju na 26 redovnih biračkih mjesta u opštini Srebrenica, te dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu i to u Živinicama i Gradačcu.

Ima 23 godine, jedanaestoro djece, ali na tom broju ne želi stati, otkrila je i zašto!

Denis Bećirović bez dlake na jeziku poručio šefu delegacije EU Johanu Sattleru: “Gasiti politike koje ruše BiH, a ne OHR!”