in ,

Sramota u Srbiji, zašto Aleksandar Vučić “hinjski” šuti? Pod hitno ukloniti knjige u kojima se negira genocid u Srebrenici iz COVID bolnice u Beogradu!

Organizacije civilnog društva u Srbiji traže od Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane da utvrde ko je omogućio dopremanje primjeraka publikacije “Srebrenica-službena laž jedne epohe” u privremenu COVID bolnicu u Štark areni u Beogradu

Organizacije civilnog društva traže od vlasti da utvrde ko je omogućio dopremanje primjeraka publikacije “Srebrenica-službena laž jedne epohe” u privremenu COVID bolnicu u Štark areni.

Organizacije civilnog društva u Srbiji traže od Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane da utvrde ko je omogućio dopremanje primjeraka publikacije “Srebrenica-službena laž jedne epohe” u privremenu COVID bolnicu u Štark areni u Beogradu, te da se ta publikacija hitno povuče i iz te bolnice, ali i svih drugih javnih i državnih mjesta na kojima je izložena.

Saopštenje su potpisali Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija), Beogradski centar za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za praktičnu politiku, Centar za primenjenu istoriju (CPI), Žene u crnom, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Vojvođanski građanski centar i Građanska akcija Pančevo, prenosi Anadolija.

Organizacije su podsjetile da je u tekstu “Trovačka literatura za obolele” autorke Une Sabljaković, objavljenom u nedjeljniku “Vreme”, navedeno da su pacijentima u areni dostupne tri publikacije Pečata, među kojima je i “Srebrenica-službena laž jedne epohe”. U publikaciji piše da je brojka od 8.000 žrtava genocida “napabirčena” uz osporavanje dokaza, iskaza svjedoka i forenzičkih nalaza Međunarodnog krivčnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Šutnja na propagandu

“Država Srbija je prva i do sada jedina država na svetu koja je presudom Međunarodnog suda pravde proglašena odgovornom za kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida zato što su njeni državni organi imali informacije o genocidu, ali ipak ništa nisu učinili da spreče genocid u Srebrenici”, navedeno je iz organizacija.

Naglašeno je i da je presudama pred ICTY-jem dokazana individualna krivična odgovornost velikog broja pripadnika srpskih oružanih formacija i političkih institucija koje su delovale u cilju ostvarenja “Velike Srbije”, a genocid u Srebrenici u julu 1995. godine bio je dio tog projekta.

“Ako državne institucije Srbije šute na propagandu čiji je cilj poricanje genocida u Srebrenici, to će biti znak više da su i danas na strani politike režima Slobodana Miloševića”, dodali su.

Dušanka Majkić pogubila živce pa oštro poručila: “Sačuvaj me Bože da interese srpskog naroda brane Denis Bećirović i Zlatko Miletić”

Mala bosanska čaršija u blizini Doboja, umire i nestaje: Tužna priča o Kotorskom nikoga ne ostavlja ravnodušnim