in ,

STANIVUKOVIĆ POČEO “ČISTITI” DODIKOVE MOĆNIKE: “Došlo je vrijeme da se dodirnu nedodirljivi i da se stane u kraj raznim lobistima”

Stanivuković ističe da će tražiti da se ispita ko je i kako izdavao građevinske dozvole

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, zatražio je od Inspektorata RS da ovlasti inspektore u Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada, da izvrše inspekcijski nadzor nad svim građevinskim dozvolama koje je dobilo preduzeće „Grand trade“ u vezi sa gradnjom objekta u centru grada.

Ovom zahtjevu gradonačelnika, prethodile su brojne prijave građana koje su stizale u Gradsku upravu.

Uvidom u evidencije Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave utvrđeno je da je taj organ prilikom izdavanja građevinske dozvole za izgradnju predmetnog objekta na traženje Ministarstva za prostorno uređnje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske dana 02.11.2020. godine dalo negativno mišljenje za izmjenu i dopunu lokacijskih uslova.

Manjak informacija

S obzirom na to da Grad nema informaciju da li je nakon izdate izmjene i dopune lokacijskih uslova Ministarstvo izdalo i izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju, gradonačelnik traži da Inspektorat RS pokrene inicijativu za ukidanje ili poništenje po pravu nadzora izdate građevinske dozvole.

“Pomenuto preduzeće je, uprkos negativnom mišljenju Odjeljenja za prostorno uređenje, dobilo dva sprata više nego što je predviđeno regulacionim planom. Interesantno je da je Zahtjev za izdavanje rješenja predan 3 dana nakon izbora. Niz procesa ovdje treba ispitati”, rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Gradonačelnik ističe da će tražiti da se ispita ko je i kako izdavao građevinske dozvole i da li je u ovom slučaju sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Došlo je vrijeme da se dodirnu nedodirljivi i da se stane u kraj raznim lobistima”, rekao je gradonačelnik.

Podsjećamo, vlasnik “Grand Tradea” je Mile Radišić, kum Milorada Dodika.

Mile Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio RS za više od 550.000 eura.

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić progovorila o filmu “Quo vadis, Aida?: “Srbijanski političari i dalje negiraju da se išta dogodilo u Srebrenici”

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović uzvratio na prozivke premijera USK