in , ,

Stanovnici u strahu zbog rupa koje se otvaraju pokraj kuća!

Dosad je uočen 51 otvor

Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik Stožera Civilne zaštite Tomo Medved sa suradnicima obišao je općinu Donji Kukuruzari i sela Pecki i Sibić.

S tamošnjim je mještanima i volonterima razgovarao o dosadašnjem toku pružene pomoći te o onomu što eventualno nedostaje.

Obišao je i mjesta na kojima se prikuplja i distribuira pomoć u hrani i ostalim potrepštinama.

U Donjim Kukuruzarima razgovarano je sa stručnjacima  o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana.

Dosad je uočen 51 otvor, od čega je posljednjih dana detektirano 13 novih i to uglavnom na poljoprivrednim površinama.

Najdublja poslijepotresna rupa, dubine oko 15 metara, međutim, nalazi se u neposrednoj blizini porodične kuće, izvijestili su stručnjaci sa zagrebačkog Geološkog instituta i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Stručnjaci stoga naglašavaju da je bitno u idućih šest mjeseci ne poduzimati nikakve aktivnosti u pogledu saniranja otvora u tlu, osobito onih u blizini kuća.

“Pratit ćemo stanje i ako se uoči opasnost, a posebno u slučaju ugroze života ljudi, reagirat ćemo pravovremeno”, istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera civilne zaštite Medved.

Večernji list

Dušanka Majkić izjavila da srpski predstavnici neće podržati inicijativu za uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne situacije 112

Bagerima razoreno muslimansko groblje, kosti završile na smetljištima!