in ,

Što narod kaže, “šta reče i osta živ”; Milorad Dodik baš pretjerao: “Ako je i od Nijemaca, previše je”

Dodik je rekao da je to dan prije važne posjete njemačkog kancelara Angele Merkel Srbiji kada će se vjerovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u nedjelju, 12. septembra, sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru redovnih konsultacija.

Dodik je rekao da je to dan prije važne posjete njemačkog kancelara Angele Merkel Srbiji kada će se vjerovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

On je istakao da Njemačku uvažava, da je to najmoćnija ekonomija svijeta, politički najvažnija i vodeća zemlja EU.

“To ne može čovjek da ne uvažava, ali isto tako mislim da se malo pregoni da se nama ovdje određuje kakav će nam život biti.

Ako je i od Nijemaca, i od njih je previše. Pustite nas da živimo, kao što mi ne uređujemo vaše živote, prestanite i vi da uređujete naše i bolje ćemo se razumjeti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nazvao je podvalama priče da se sastao sa Cristianom Schmidtom s ciljem destabilizacije, ali je dodao da nažalost neki u RS na to nasijedaju.

“Schmidt nije visoki predstavnik, to je definitvno jasno”, rekao je Dodik i ponovio da nema namjeru da se sastaje s nekim ko se “lažno predstavlja” jer smatra da je to ispod digniteta RS.

Bosanska gazela i najbolji atletičar naše države Amel Tuka zauzeo sedmo mjesto u finalu Dijamantske lige

Komšić potvrdio, najavio kandidaturu za Predsjedništvo BiH, šefa hrvatske diplomatije nazvao “hrvatskim Vulinom”