in , , ,

Suprug ambasadorice BiH u Češkoj Martine Mlinarević doživio težak moždani udar, ljekari mu se bore za život

Zamolila je za razumijevanje državljane BiH u Češkoj i Slovačkoj ukoliko ne bude u mogućnosti ove dane odgovoriti na neka pitanja.

Suprug ambasadorice BiH u Češkoj Martine Mlinarević Sopta, Goran Sopta, doživio je težak moždani udar i ljekari mu se bore za život.

“Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici. Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život. Pred njim su ključni sati, nadam se i dani, vjerujem i život”, napisala je Mlinarević Sopta.

Zamolila je za razumijevanje državljane BiH u Češkoj i Slovačkoj ukoliko ne bude u mogućnosti ove dane odgovoriti na neka pitanja, te obavjestiti da konzularne i sve druge upite preusmjere na djelatnike Ambasade BiH u Pragu putem emaila i telefona.

“A vas sve ostale zamoliti, da ga imate u svojim mislima. Znate vi to, srcima nam pomoći, kad god nam je bilo najteže. Da mi ga ostane. Da ga ostane za naših četvoro djece”, objavila je ambasadorica u emotivnoj poruci na Facebooku.

Milorad Dodik potvrdio u obraćanju javnosti: “Dolazim! Ne želim ostaviti Džaferovića i Komšića same s Erdoganom”

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko otvara restoran u Dubrovniku: “Ovo je naš način da vas usrećimo”