in , ,

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Mladić “mercedesom” usmrtio pješaka

Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni okružni javni tužilac Vukašin Kondić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Šipovo

Osamdesetdvogodišnji Niko Glamočak iz mjesta Stupna, opština Šipovo, poginuo je jučer popodne kada ga je u tom mjestu, dok je pješačio, udario “mercedes”, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Tragedija se, oko 18.20 sati, dogodila na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Za volanom mercedesa bio je Miloš Stakić (22) iz Mrkonjić Grada.

Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni okružni javni tužilac Vukašin Kondić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Šipovo.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode. Naložio je i obdukciju tijela stradalog pješaka, a koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Christian Schwarz-Schilling potpuno otvoreno i bez uvijanja o dešavanjima u BiH: “Razočaran sam. Mostar nije slijedio Sarajevo, sve je ostalo kako jest”

Njemačka na udaru snježne oluje, očekuju se veliki problemi, željeznički saobraćaj na sjeveru države već je djelimično zatvoren