in , ,

Teške krađe u Usori i Kaloševiću, donosimo detalje…

Donosimo vam dijelove izvještaja MUP-a ZDK.

Foto: Ilustracija

Donosimo vam dijelove izvještaja MUP-a ZDK.

U naseljenom mjestu Kalošević, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica J.I., iz Tešnja, kojom prilikom je otuđena jedna motorna pila i električna bušilica, dok su iz pomoćnog objekta kuće otuđene dvije kosilice.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

U dežurnu službu Policijske stanice Usora je prijavljeno da je u mjestu Omanjska, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa 50 litara pogonskog goriva iz traktora koji se nalazio u dvorištu kuće vlasništvo M.M., iz Usore, te da je iz garaže navedenog vlasnika otuđena jedna motorna pila, kao i neutvrđena količina motornog ulja.

Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Usora.

U mjestu Sivša, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica B.D., rođenog 1936. godine, iz Usora, kojom prilikom nije ništa otuđeno.

Također su iz traktora i radne mašine vlasništvo lica M.P., koji su se nalazili u dvorištu navedene kuće, otuđeni tom prilikom akumulatori.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Miro Lazović objasnio Christianu Schmidtu zašto građani za Željka Komšića itekako glasaju: “Čovićeva politika reinkarnacije Herceg-Bosne nikada neće dobiti podršku”

Željko Komšić se našao u čudu: “Visoki predstavnik Christian Schmidt je već napravio tri početničke greške, znao sam za njegove stavove, ali nisam očekivao da će ovo napraviti”