in , ,

Tužilaštvo BiH reagovalo: “Jasmin Mulahusić se dovodi u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi”

Jasmin Mulahusić predat je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Jasmin Mulahusić predat je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

On se, između ostalog, dovodi u vezu sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

“Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti Bosne i Hercegovine”, navode iz Tužilaštva BiH.

S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužilaštvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled BiH, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

Vesna Pusić

Brutalan komentar nekadašnje ministice vanjskih poslova Hrvatske Vesne Pusić: “Ovo nije vjersko pitanje, već sukob oko Crne Gore kao nezavisne države”

Jako bitna i važna tema, Arijana Memić emotivno govorila na televiziji uživo: “Svoj sam život podredila ovoj borbi”