in , ,

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv ministra MUP-a RS Dragana Lukača!

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS zbog ugrožavanja sigurnosti u to vrijeme narodnog zastupnik Draška Stanivukovića

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS zbog ugrožavanja sigurnosti u to vrijeme narodnog zastupnik Draška Stanivukovića.

Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Banja Luci na potvrđivanje.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine RS vrijeđao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je tada nasrnuo na sadašnjeg gradonačelnika Banja Luke, a u to vrijeme narodnog zastupnika PDP Draška Stanivukovića, u skupštinskoj sali za vrijeme posebne sjednice NSRS.

Lukač je tada rekao da ga je Stanivuković provocirao čitav dan sa NATO zastavama.

– Prišao je i mom mjestu i došlo je do fizičkog kontakta. Došao je do moje govornice, prijeteći, unio mi se u facu. Ne znam šta je imao kod sebe i koju namjeru je imao. Odgurnuo sam ga od sebe. Izvinjavam se svim narodnim poslanicima i javnosti koja je to gledala, jer ovo nije primjereno Narodnoj skupštini – istakao je tada Lukač.

“Njih pet je otišlo do kabineta, tražili su viski da nazdrave kako su nasamarili Stanivukovića”

Prof. dr. Šaćir Filandra o pismu američkog državnog sekretara: Ništa od bombastičnih rješenja, EU gubi kompas