in , ,

U IŠČEKIVANJU MEČA Zmajevi večeras dočekuju svjetske prvake: Bod protiv Francuza bi bio jednak pobjedi

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev će biti na teškom zadatku kako postaviti ekipu protiv najskuplje ekipe svijeta i aktuelnog svjetskog prvaka

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra protiv Francuske utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev će biti na teškom zadatku kako postaviti ekipu protiv najskuplje ekipe svijeta i aktuelnog svjetskog prvaka.

“Znamo protiv koga igramo, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika. Teško je igrati napadački protiv Francuske i najvažnije je da igramo kompaktno, agresivno i jako i nadamo se pozitivnom rezultatu”, kazao je trener Elvir Rahimić, te dodao da se već zna sastav.

Selektor aktuelnog svjetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je “sasvim sigurno da će utakmica biti teška”, da su BiH i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

“Zaista je riječ o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobjedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Deschamps.

On je kazao i da je tačno da je ekipa BiH mlada ekipa, ali da ima i “iskusnih igrača koji imaju top nivo i učestvuju na velikim takmičenjima”.

“Ono što mi moramo učiniti jeste da koliko god možemo da se potrudimo da dobro odigramo na ovom stadionu”, naveo je Deschamps.

Francuska je u nedjelju u gostima pobijedila Kazahstan rezultatom 2:0, dok u u prvom kolu remizirali protiv Ukrajine (1:1). Didier Deschamps će na teren poslati jedan od najjačih sastava što jasno govori da želi s tri boda napustiti Grbavicu.

Poslije dva odigrana kola u grupi D prva je Francuska sa četiri boda. Slijede Finska i Ukrajina sa po dva, BiH ima jedan (utakmica manje), dok je Kazahstan bez bodova (-1).

Meč između Bosne i Hercegovine i Francuske počinje u 20:45 sati na stadionu “Grbavica”.

Bogić Bogićević

Njemački mediji o Bogiću Bogićeviću: “Iznenađuje činjenica da tokom tajnog glasanja nije dobio većinu”

Opšta frka u Banja Luci, Draško Stanivuković se razljutio pa najavio: Plata manja za 605 KM svim odbornicima koji ne znaju!