in ,

U toku velikih protesta i bezbjednosnog rizika u crnogorskom gradu Cetinju, Milorad Dodik uputio čestitku mitropolitu Joanikiju

Član Predsjedništva BiH izrazio je uvjerenje da će mitropolit Joanikije nastaviti da jača vjeru.

Upravu policije Crne Gore očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj historiji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući veće incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

No ipak, u Cetinju se dogodio incident. Došlo je do pokušaja proboja građana sa policijom koja je raspoređena na ulicama grada.

Građani skandiraju “Izdaja, izdaja” i upućuju psovke, kao što se na snimku može čuti.

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, javljaju crnogorski mediji.

Povodom ustoličenja na tu odgovornu dužnost, Milorad Dodik, uputio je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, poželjevši mu uspjeh u obavljanju ove svete misiji.

“Neka Vam Gospod Bog podari zdravlje, snagu i mudrost da biste što uspješnije predvodili vjerni srpski pravoslavni narod u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i svojom ljubavlju, vjerom i autoritetom učvrstili položaj Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji su Vam povjereni”, istakao je Dodik u čestitki.

Član Predsjedništva BiH izrazio je uvjerenje da će mitropolit Joanikije nastaviti da jača vjeru, jedinstvo i slogu srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i poštovanje među narodima i svim ljudima dobre volje, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

“Želim Vam uspjeh na jačanju duhovne i moralne snage pravoslavlja i očuvanja tradicije i identiteta srpskog pravoslavnog naroda”, poručio je Dodik u čestitki.

Ustoličenje mitropolita Jonakija biće obavljeno sutra u Cetinjskom manastiru. U 8.00 časova počinje Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima SPC i ostalih pomjesnih crkava.

Poruka Bakira Izetbegovića direktno iz Višegrada: Velikosrpski apetiti će u dogledno vrijeme “splasnuti”

Direktne poruke Predraga Kojovića sa Kongresa Naše stranke: “Postigli smo ono što je malo ko mislio da je moguće”