Ubistvo u Sarajevu: Nakon što je jučer priveden jedan od napadača, uhapšene još četiri osobe

Crna hronika Posljednje Vijesti

Jedna osoba je ubijena jučer oko 18 sati u Sarajevu, a jedan od napadača je uhapšen u Živinicama, izvjestili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a je saopćeno kako ih je Hitna pomoć obavijestila da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tučnjavi.

“Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a ljekari su konstatovali smrt”, navode iz policije.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradali E. A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija”, izjavili su.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s njim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Uhapšene su još četiri osobe koje su osumnjičene za jučerašnje ubistvo 19-godišnjeg Erduana Abazija u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i na pronalasku ostalih osumnjičenih”, zaključuju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Leave your vote