in ,

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Milorada Dodika

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je odluku nakon apelacije Milorada Dodika.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je odluku nakon apelacije Milorada Dodika.

Ustavni sud BiH odbacio je danas na plenarnoj sjednici apelaciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodika za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Ustavni sud BiH utvrdio je da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporavao Dodik u saglasnosti s Ustavom BiH.

Dodik je 7. novembra 2019. godine podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Podsjećamo, u svom zahtjevu Dodik nije sporio izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine, kada su one usvojene bez potvrde Predsjedništva BiH.

Arijana Memić: “Ne zanima me kroz šta je Alisa prolazila, kada je mogla gledati kako se pred njenim očima gasi jedan mladi život”

Pjevačica iz BiH koja je izbačena iz Zvezda Granda: “Isti stajling iz takmičenja nije provokacija nego simbol prošlosti”