in , , ,

Velike najave Žejka Komšića u Istanbulu: “Trgovinska razmjena BiH i Turske dosegla 650 miliona, plan je milijarda dolara”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio u uvodnom govoru, da je trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Turske dostigla iznos od 650 miliona dolara

U Istanbulu je u toku sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa Odborom za vanjske ekonomske odnose Turske (DEIK), koji čine predstavnici najvećih turskih kompanija.

Kako je saopšteno, cilj sastanka je unaprijeđenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Turske, i povećanje ulaganja u našu zemlju.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio u uvodnom govoru, da je trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Turske dostigla iznos od 650 miliona dolara.

“Postigli smo značajan cilj u ekonomskoj saradnji naše dvije zemlje, ali nismo zadovoljni, i jučer smo razgovarali sa predsjednikom Erdoganom o tome. Zacrtan je novi cilj, milijarda dolara vrijednosti trgovinske razmjene između naše dvije zemlje”, kazao je on.

Da bi to ostvarili, trebat će nam i vaše aktivnije učešće, dodao je, a mi ćemo vama, predstavnicima velikih turskih kompanija, biti na raspolaganju da vam olakšamo poslovanje i investiranje u Bosni i Hercegovini.

“To je prilika i za vašu i za bh. ekonomiju da rastu zajedno. To je sada naš zajednički cilj za naredni period”, kazao je Komšić.

Mamić zapjevao “Volim te Bosno” nakon što mu je potvrđena kazna zatvora

Protest državnih policijskih službenika u Sarajevu: “Prepušteni smo sami sebi, država nikad nije imala sluha!”