in ,

Veliko priznanje za Almu Šabić – El-Rayyes u Americi: Prva je muslimanka na ovoj poziciji u 257 godina dugoj historiji univerziteta!

S ponosom i dignute glave….i vi i ja. Pišimo historiju zajedno, navodi ona

IZ ARHIVE Rayyes i Biden prilikom jednog susreta
IZ ARHIVE Rayyes i Biden prilikom jednog susreta

Amra Šabić-El-Rayess, profesorica je na čuvenom Univerzitetu Columbia u New Yorku.

Profesorica je objavila status na facebooku, gdje je za javnost podijelila lijepu vijest.

Post prenosimo u cjelosti:

“Dragi Moji,

Pored toga što sam podijelila s vama da sam izabrana za narednu Predsjednicu Asocijacije svih diplomaca Brown University / Brown Univerziteta, želim također da s vama podijelim da mi je oficijalno potvrđeno da sam prva Muslimanka ili Musliman u ovoj poziciji u 257 godina dugoj historiji univerziteta, jedne od najstarijih institucija visokog obrazovanja u SAD-u.

Za dvije godine također ovim izborom ulazim na glavni upravni odbor direktora korporacije, najvšeg rukovodećeg tijela, koje upravlja Brown Univerzitetom. Brown je prva institucija visokog školstva u Americi koja je primala studente bez obzira na njihovu religijsku afilijaciju. Danas je Brown jedna od najselektivnijih obrazovnih institucija u SAD-u gdje samo 5 posto aplikanata bude primljeno.

Par drugih interesantih detalja, 8 Nobelovaca su afilirani sa Brown-om, 17 milijardera su diplomirali na Brown-u kao i 99 clanova americkog Kongresa.

S ponosom i dignute glave….i vi i ja. Pišimo historiju zajedno”, zaključila je.

Bosanac Amil Hota najmlađi je savjetnik uprave Volkswagena u historiji kompanije

Oglasila se Hillary Clinton: “Preporučujem svima film “Quo vadis, Aida?” koji govori o genocidu u Srebrenici!”