in , ,

Vojin Mijatović čestitao Ernestu Imamoviću, sinu rahmetli komandanta Zaima Imamovića i izazvao oduševljenje: “Ti i Goražde ste za mene BiH!”

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, na svom Facebook profilu hvalio je Ernesta Imamovića, gradonačelnika Goražda i sina legendarnog rahmetli komandanta Armije R BiH Zaima Imamovića

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, na svom Facebook profilu hvalio je Ernesta Imamovića, gradonačelnika Goražda i sina legendarnog rahmetli komandanta Armije R BiH Zaima Imamovića.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

– Ovaj momak ima 35 godina, na izborima je pobijedio sam bez puno buke i halabuke, sa mnogo manje podrške nego mnogi drugi pa i od sopstvene partije. Ko prati šta radi ovaj momak može vidjeti da ne staje od prvog dana i opet sam i opet bez ičije pomoći. Ovaj momak ide po svim gradovima i općinama i u Federaciji BiH i RS i pravi partnerske odnose sa ljudima i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima.

Ovaj momak radi za svoj grad i ne priča puno, jer zna da mora sam. Ali o ovom momku ne pričaju i ne pišu ni blizu kao o drugima, a zašto, pa on radi za Goražde, koga u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru briga za neko Goražde i nekog Ernesta Imamovića.

E pa velike oči bh. politike iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara i ovaj momak je mlad i lijep i obrazovan i pobijedio je u svom gradu i radi za svoj grad, i izgubio je oca u ratu i to ga ne sprječava da slobodno kroči cijelom zemljom i zagovara mir, saradnju i zajednički život.

E pa Erneste brate ti i Goražde ste za mene više Bosna i Hercegovina danas nego svi ostali. Od mene kao druga jedno veliko hvala za sve što radiš! – napisao je Mijatović.

Bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan kod Hadžifejzovića: “BiH krenula krivim putem kada je svijet priznao teritorije ratom osvojene, a rekli da neće!”

Dragan Čović upozorava: “Što se mene tiče, konačan rok im je 17. 6.!”