in ,

Vojin Mijatović jasno podcrtao: “Milorad Dodik i Dragan Čović su oteli svoj dio države i žele da pokažu kako je BiH nemoguća država!”

Mijatović ističe da svaki dan u RS i prije neko veče u Mostaru ne reaguje SDA ni Bakir Izetbegović osim saopćenjima za javnost

Mostar i sve ono što se dešavalo u Mostaru predstavlja eklatantan primjer otete države, stava je Vojin Mijatović, prvi čovjek banjalučkog SDP-a.

“To svaki dan gledamo na slučaju RS, ali i Mostara. Milorad Dodik i Dragan Čović su oteli svoj dio Bosne i Hercegovine i svaki dan na svoj način žele pokazati i građanima ali i međunarodnoj zajednici kako je BiH nemoguća država. Sigurno ekstremisti u Mostaru koji su po nalogu Čovićeve politike prije neko veče demonstrirali kako se počinju međunacionalni sukobi nisu jači od države, ali je u situaciji kada Čovićeva politika uzurpira nadležnosti policije sasvim dovoljno da se vrati strah među ljude što je i bio cilj”, kazao je Mijatović za Patriju.

Na sve te igrokaze, ističe Mijatović, svaki dan u RS i prije neko veče u Mostaru ne reaguje SDA ni Bakir Izetbegović osim saopćenjima za javnost, što pokazuje svu licemjernost njegove politike prema državi i građanima.

“Nama trebaju iskreni i časni Bosanci i Hercegovci koji će voditi državnu politiku na svakom pedlju zemlje i koji će vratiti uzurpirane nadležnosti državi koje su uz saglasnost Izetbegovića uzurpirali Dodik i Čović. Zato su izbori 2022 ključni, to su izbori na kojima nema, ako i ili, moraju se okupiti sve ali sve bh. snage i pobijediti politike SDA ,SNSD i HDZ ali i svih ostalih koji podržavaju uzurpiranje nadležnosti i parčanje države. BiH je od Jadrana do Save od Drine do Une, svi koji to prihvaćaju u jedan front i preuzimanje odgovornosti 2022. Vrijeme je da se pošalju u istoriju politike torova, mržnje, straha i otete države”, zaključuje Mijatović.

Oglasila se Dušanka Majkić: “Nismo glasali za srpski jezik u FBiH jer SDP hoće da nam podvali i bosanski jezik koji SNSD nikada neće priznati”

Zastupnica iz Doboja Sanja Vulić “na sva zvona” hvali svog šefa: “Ponosna sam što imamo Srbe kakav je Milorad Dodik”