Vojin Mijatović žestoko odbrusio Zoranu Milanoviću: “Vrhunac ludila je vaše samokrunisanje prvog u Hrvata u BiH”

Događaji Posljednje Vijesti

Vojin Mijatović potpredsjednik SDP BiH obratio se žestokim javnim pismom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću nakon njegovih izjava pred UN-om i stajališta da je i predsjednik Hrvata iz BiH.

“Uvaženi predsjedniče Republike Hrvatske,

Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susjednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo poslije prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno. Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobjedi čak smo pomogli putem posmatrača u Banja Luci gde ste na istim biračkim mjestima pobijedili.

Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vrijeme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona. Posljednje vrijeme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trenutak slabosti i politikanstva.

Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila. Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čovjeka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.

U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnog dijela evropske ideje. Uvaženi gospodine Milanović, da zaključim, vaše srednjovjekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumete reći ODJ..I OD BOSNE I HERCEGOVINE!!! S poštovanjem”, napisao je Mijatović.

Leave your vote