in , ,

Vučić ispred Doma Narodne skupštine Srbije otvoreno poručio: “Kupujemo oružja više nego ikada”

Vučić kaže da je ranije bilo mnogo problema u regurutovanju vojnika, ali da je danas Vojska Srbije ubjedljivo najpopularnija institucija u Srbiji

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, kao i gostiju iz zemlje i regiona.

Obraćajući se prisutnima, Vučić je rekao da je Vojska Srbije danas mnogo snažnija nego prije nekoliko godina i decenija, ima mnogo više i neuporedivo bolje i oruđe i oružje i proizvodi ga i kupuje više nego ikada.

“Kupujemo ga više nego ikada, ne zato što želimo sukobe i ratove, nego zato što ne želimo da se ikada dogode i zato da odvratimo svakoga ko bi želio da izvrši agresiju na našu zemlju”, rekao je Vučić.

On kaže da je ranije bilo mnogo problema u regurutovanju vojnika, ali da je danas Vojska Srbije ubjedljivo najpopularnija institucija u Srbiji, te da vjeruje da će najbolji i najtalentovaniji birati ovaj poziv, jer nema ničeg časnijeg i vrednijeg nego čuvati svoju zemlju i štititi svoj narod.

“Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, a snažna Vojska Srbije je garant tog mira i stabilnosti. Živjela Vojska Srbije i živjela Srbija”, rekao je Vučić.

U prve oficirske činove promovisano je ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH.

Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i djevojaka 7. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Među gostima je bio i ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić, te diplomatski kor i vjerski predstavnici.

Program svečanosti je uveličalo učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde.

Prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima su uručeni pištolji sa posvetom.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Petar Ilić, Milan Ašćerić i Stefan Živković, a najbolji kadet medicinskog fakulteta VMA je Tijana Stanojković.

Denis Zvizdić pisao šefici američkog Kongresa: Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma čvrsto stojimo uz SAD

Mirko Šarović bez dlake na jeziku poručio: “Milorad Dodik se ponaša kao Milošević na svom kraju”