in ,

Vukota Govedarica “izblamirao” Milorada Dodika: “Svi koji misle da je došao do neke nove pameti, varaju se!”

On smatra da Dodik svjesno priziva međunarodni intervencionizam jer je shvatio da je njegova politika pred ozbiljnim kolapsom

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Prema tome, svi koji misle da je Dodik došao do neke nove pameti, varaju se. On je samo definisao jedan novi ambijent u kome na kraju radi isto samo na drugi način, kazao je visoki funkcioner SDS-a Vukota Govedarica.

On smatra da Dodik svjesno priziva međunarodni intervencionizam jer je shvatio da je njegova politika pred ozbiljnim kolapsom i krahom.

“Za slom retrogradne politike u svakom pogledu, optužiće nekadašnje svoje mentore i pokušati na toj političkoj platformi da gradi novi politički rejting. I to je on shvatio odavno. Zato je proteklih godina koristio svaku priliku da bukvalno izvrijeđa Inzka, da postavi tablu na studentski dom sa Karadžićevim imenom, a da na kraju shvatimo da taj Studentski dom na Palama zvanično nikada nije ni dobio ime po prvom predsjedniku Republike Srpske”, kazao je Govedarica u intervjuu portalu Istok.

On smatra da su bezbrojne prijetnje o nezavisnosti Republike Srpske bildale Dodika u političkom smislu.

“Posebna je priča kako se obrušio na Savjet bezbijednosti UN-a putem video linka. Sada su na redu povelje Karadžiću, Mladiću i Plavšićki, samo što na udaru nije on već Čubrilović. Incko je planski godinama sve to trpio a sada je došlo vrijeme da nas sve zagrije pred dolazak Kristijana Šmita, za koga je Dodik već rekao da je nepoželjan u Republici Srpskoj”, kazao je Govedarica.

Dodikova politika, kaže on, prizivanja međunarodnog intervencionizma ni ranije ni danas, zbog jedne loše politike bez ikakvih rezultata i dobrobiti za građane, nije dobra za ni Republiku Srpsku ni za njen narod.

Policija u BiH istražuje slučaj: Hodža nakon svađe sa hadžijom pucao na groblju

Haradinaj poručio Vučiću: Bolje vam je da priznate Kosovo, u suprotnom nastavljamo put ka ujedinjenju sa Albanijom