in ,

Zastupnica iz Doboja Sanja Vulić “na sva zvona” hvali svog šefa: “Ponosna sam što imamo Srbe kakav je Milorad Dodik”

U fokusu rasprave državnih parlamentaraca i dalje su izjave koje je ovih dana medijima dao lider SDA Bakir Izetbegović i deklaracija koju je predložio zastupnik DNS-a Nenad Nešić

U fokusu rasprave državnih parlamentaraca i dalje su izjave koje je ovih dana medijima dao lider SDA Bakir Izetbegović i deklaracija koju je predložio zastupnik DNS-a Nenad Nešić, kojom se osuđuju Izetbegovićeve izjave u kojima je, kako kaže, vrijeđao Srbe i crnce.

Zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović kazao je, između ostalog, da BiH jeste njegova domovina, ali da ne zna do kada će biti, jer ne može da ostvari svoja politička prava.

Branislav Borenović, zastupnik PDP-a, kaže da je nazvati jedan narod genocidaškim i druge prozivati rasističkim izjavama za svaku osudu.

Zastupnik Damir Arnaut, obraćajući se Nešiću, čija je predložena deklaracija izazvala brojne rasprave, kaže da ova priča skreće pažnju s ključnih tema.

Zastupnik SDA Adil Osmanović je, pojašnjavajući značenje riječi genocidaši, kazao da su to oni koji su direktno svojim postupcima radili na činjenju genocida, što je potvrđeno sudskim presudama pred domaćim i međunarodnim sudom, te da se to ni u kom slučaju ne odnosi na jedan narod.

Zastuonica SNSD-a Sanja Vulić kazala je da Srbi nisu genocidaši te da je ponosna na sve čestite Srbe.

– Ponosna sam što imamo Srbe kakav su Milorad Dodik i Nešić – kaže Vulić.

Vojin Mijatović jasno podcrtao: “Milorad Dodik i Dragan Čović su oteli svoj dio države i žele da pokažu kako je BiH nemoguća država!”

Ambasador Nelson oštro opleo po bh. političarima: “Prestanite poticati strah i podjele!”