in , ,

Željko Komšić čestitao Joe Bidenu: “Gradit ćemo BiH po ugledu na SAD, državu gdje svi imaju jedna prava bez obzira na vjeru ili etničku pripadnost!”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je novom predsjedniku SAD Joe Bidenu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je novom predsjedniku SAD Joe Bidenu nakon inauguracije u Washingtonu.

“Poštovani predsjedniče Biden,

želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i u ime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države”, napisao je Komšić.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o poništavanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici

SVE SE TRESLO, RAZORAN ZEMLJOTRES JAČINE 7.0 PO RICHTERU UZDRMAO JE DANAS INDONEZIJU “Sve ladice su nam se otvorile, smučilo nam se od drmanja”