in

Željko Komšić upozorava predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH: ”Građani više nemaju strpljenja!”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti konačno objasni…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti ”konačno objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi Vijeće ministara BiH moralo donijeti odluku o nabavci vakcina sukladno inicijativi Parlamenta BiH”.

”Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedavajućeg Tegeltije koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci vakcina. Nedopustivo je da sa jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunili sve obaveze u skladu sa zahtjevima COVAX mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina”, naveo je Komšić.

Dodao je da ”nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana”.

‘‘A niko drugi do njih samih ne može preuzeti njihove nadležnosti, i baviti se poslom koji moraju da izvršavaju. Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti”, naveo je on.

VEZANI TEKST: Milorad Dodik iznenadio: “Mislim da to nije pošteno prema BiH i svim njenim građanima”

Nakon medijskih navoda da ima ljubavnicu, po prvi put se oglasio Duško Tošić, a odmah nakon njega i Jelena Karleuša

NASA je upravo objavila vrlo uznemirujući video