in , ,

Željko Komšić zadovoljan nakon sastanka u Ankari: “Potpisali smo sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd sa Turskom!”

Željko Komšić se kratkom porukom oglasio nakon današenje posjete Predsjedništva BiH Turskoj

Željko Komšić se kratkom porukom oglasio nakon današenje posjete Predsjedništva BiH Turskoj.

Uspješan sastanak u Ankari sa predsjednikom Erdoganom, na kojem je potpisan sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo. To je konačna potvrda da ovaj projekat neće ostati samo ideja, već postati realnost, i njegova realizacija počinje. Također, veliko hvala predsjedniku Erdoganu za 30.000 vakcina koje će dati Bosni i Hercegovini”, poručio je kratko Komšić.

Podsjećamo, predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović borave danas u zvaničnoj posjeti Turskoj, na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Dodik, Džaferović i Komšić razgovarali su će danas u Ankari sa Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Predsjedništvo BiH u posjeti: Recep Tayyip Erdogan donirao Bosni i Hercegovini 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa

Šefik Džaferović nakon sastanka i postignutog dogovora sa Recepom Tayyipom Erdoganom: “Autoput Sarajevo – Beograd će spojiti glavni grad sa sjeveroistočnim i jugoistočnim dijelom BiH”