in , ,

Žestok okršaj Vukanovića i Kovačevića u studiju: Pogledajte kako se Dodikov glasnogovornik “ponašao”

Vukanović i Kovačević, bili su gosti dijaloške emisije “Plenum”

Narodni zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, bili su gosti ovosedmičnog izdanja dijaloške emisije “Plenum” koju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

Tako je Vukanović nekoliko puta tokom emisije ponovio “Srbende, otcijepite se”, da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija, te da ih je on “sve postrojio u mišju rupu”.

Sa druge strane, Kovačević kaže kako je “išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju”, te da je on povlaštena osoba u Sarajevu jer je “sredstvo”.

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS-u hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS-u, ali i sa opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

Pogledajte cijelu emisiju OVDJE:

Erduan Kafedžić šokirao: Tvrdi da lažne diplome ima oko 30 uposlenika javnog sektora u KS

Čudo od djeteta, veliki uspjeh mladog bosanskohercegovačkog muzičara u dijaspori: Pobijedio je na prestižnom takmičenju u New Yorku!