in , ,

Žestok verbalni okršaj u RS: Željka Cvijanović se obrušila na Jelenu Trivić, a sada je dobila žustar odgovor

Željka Cvijanović, predsjednica RS oštro je prozvala Jelenu Trivić zatupnicu u NSRS, a sada je stigao i odgovor.

Željka Cvijanović, predsjednica RS oštro je prozvala Jelenu Trivić zatupnicu u NSRS, a sada je stigao i odgovor.

Cvijanović je izjavila je da je “politička nepismenost Јelene Trivić zapanjujuća i da bi kao zastupnik svakako trebala da pročita zaključke NSRS, čak i kad za njih nije glasala”.

– Nema zaključka koji govori o mirnom razdruživanju, već o budućnosti BiH. Prirodno je da se takva tema delegira drugom entitetu i konstitutivnim narodima, kao što je prirodno da narodni poslanik u NSRS, u kojoj dobija platu, zna kakve zaključke donosi ta institucija – istakla je Cvijanović upitana da prokomentariše izjavu Јelene Trivić da je ideja o objedinjavanju funkcije predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH “unižava RS”, i da su za to potrebne ustavne promjene.

Predsjednica RS je, između ostalog, ustvrdila da je neprirodno da Јelena Trivić, koja već duže vrijeme politički tihuje, izlazi sa bombastičnim izjavama, a da nije shvatila nijednu poruku.

– Kao prvo, rekoh da se ustavna promjena prema kojoj bi predsjednik RS obavljao i funkciju člana Predsjedništva BiH, neće ni desiti zato što to nikada ne bi prihvatili bošnjački političari, jer oni znaju ono što Trivićeva ne zna – dodala je Cvijanović.

Trivić je žuro reagovala poručiviši kako je “žalosno čitati reakciju predsjednice RS Željke Cvijanović na argumentovane tvrdnje da nije mudro niti politički korisno za RS objedinjavati funkcije predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH”.

“Moram Vas podsjetiti da termin ‘država’ ili ‘državni’ nije ustavna kategorija. Kada se misli na Bosnu i Hercegovinu, ne govori se državni nivo nego jednostavno nivo BiH, a upravo Vi ste u svom saopštenju nivo BiH nazvali državnim”, poručila je Trivić i dodala da Cvijanović o “ustavnim promjenama nije rekla ništa”.

“Niste dorasli funkciji predsjednika, ali ste dorasli funkciji prosječnog Dodikovog portparola“, dodala je Trivić.

Potresno obraćanje Arijane i Muriza Memića: “Težak i stresan je dan iza nas. Hvala svima koji ste nam slali poruke podrške”

U bh. gradu u planu projekti “teški” više od 100 miliona KM