Žestoka objava Vojina Mijatovića bez pardona: “Kada nema pravde za narod, neka nema mira za vlast!”

Događaji Posljednje Vijesti

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović poslao je jasnu poruku vladajućima, ali i svim biračima uoči početka kampanje za naredne Izbore u Bosni i Hercegovini.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Velika gužva i halabuka se diže oko kandidature za člana predsedništva iz reda bošnjačkog naroda.

SDP BiH je zauzeo vrlo jasan, stav da ćemo imati kandidata i da smo spremni da to bude zajednički kandidat svih političkih subjekata koji su spremni da menjaju stanje u BiH.

Dobra stvar u svemu jeste i spremnost političkih stranaka poput NIP-a i SBB-a kao i ostalih da podrže kandidata SDP BiH.

Mi u SDP BiH smatramo da bez dileme naš kandidat može pobediti te smo ovome prišli vrlo ozbiljnu u smisli analiza i pripreme.

Licitiranje imenima ne donosi ništa dobro, te nema potrebe za pozicioniranjem ukoliko nam je zajednički cilj pobeda na sledećim izborima, a trebalo bi biti da je tako.

Izbori su za godinu dana i bez dileme SDP BiH izlazi sa imenom i programom koji će biti pobednički, ali ono na šta se sada svi trebamo koncentrisati jeste momenat u kome se nalazi BiH.

Javno molim sve političke subjekte koji su protiv sadašnjeg stanja da se manemo predizbornog pozicioniranja i stanemo u zajednički front odbrane suvereniteta i integriteta države BiH.

Izborni zakon i pošteni izbori su sada prioritet svih nas, jak i zajednički front svih nas u kontekstu promena izbornog zakonodavstva su sada prvo poluvreme i najvažnija stepenica koja vodi do pobede 2022. godine.

Ukoliko popustimo svi zajedno pod pritiscima onih koji žele nacionalno podeliti našu državu, izgubićemo borbu za naše građane.

Javno hvala svim političkim subjektima na podršci da SDP BiH kandiduje pobedničkog kandidata, što je realno i jedino ligično, ali ih isto molim da stanemo u front odbrane prava svakog građanina BiH, a onda je pobeda tehnička stvar”.

Istakao je da “kada nema pravde za narod, neka nema mira za vlast!!! Vreme ubrzano curi, koliko god imali strpljenja, na kraju će hrabri stati ispred naroda i povesti svoj narod u oslobođenje.
Jedan život imamo i jednu zemlju imamo !!!”, zaključuje.

Leave your vote