in ,

Žestoka poruka za Bakira Izetbegovića: “On je loš čovjek i nikakav vjernik i državnik”

Lider DNS-a Nenad Nešić je čestitao mitropolitu Joanikiju današnje ustoličenje kazavši da je ono “trijumg Hrista nad onima koji za ljubav ne znaju”.

Lider DNS-a Nenad Nešić je čestitao mitropolitu Joanikiju današnje ustoličenje kazavši da je ono “trijumg Hrista nad onima koji za ljubav ne znaju”.

“Čestitam ustoličenje mitropolitu Crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, kao i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Čestitam i Vladi Crne Gore koja je pokazala da je sposobna da svim građanima garantuje Ustavom zagarantovana prava”, napisao je on na početku čestitke.
Zatim dodaje da su dešavanja u prethodnim nedjeljama, kao i neposredno prije ustoličenja, bili “još jedan izazov srpskom narodu da na nalete mržnje i čistog zla odgovori istom mjerom”.

Srbi su odabrali put sabiranja oko svoje crkve i svog patrijarha, radost zbog ustoličenja mitropolita i oprost onima koji ne znaju šta rade. Mi smo stari evropski državotvorni i hrišćanski narod i danas kada su pred vjeru bacali nevjeru kamenica i udaraca možemo slobodno i ponosno reći – zajedno sa našom Crkvom, historiji i sebi izvojevali smo još jedan trijumf Hrista nad onima koji za ljubav ne znaju”, zaključak je njegov.

Osvrnuo se i na komentar lidera SDA Bakira Izetbegovića na dešavanja u Crnoj Gori koji je osudio ponašanje SPC.

“Njegovi komentari pokazuju da je loš čovjek i nikakav vjernik i državnik. Da je istinski vjernik, Izetbegović nikada sebi ne bi dozvolio da komentariše druge vjerske zajednice, a posebno ih ne bi pominjao u neistinitom i lošem kontekstu. Da je istinski vjernik i državnik, makar bi poštovao vjerska osjećanja više od milion Srba koji žive u BiH”, rekao je Nešić između ostalog.

On je pitao Bakira Izetbegoviča “Da li bi kao vjernik podržao zabranu nekom muslimanskom vjerodostojniku da izvrši vjerski obred u nekoj džamiji u Crnoj Gori ili nekoj drugoj državi?”.

Naglasio je mišljenje da Izetbegović svojim izjavama samo produbljuje jaz u BiH, ali i narušava dobre odnose sa Crnom Gorom.

Lider SDA Bakir Izetbegović “zdušno” podržao Crnogorce, evo šta je poručio: “Ono što radi SPC nikome nije donijelo nikakvog dobra”

Oglasio se Branislav Borenović: “Danas se raduje srpski pravoslavni svijet”