in ,

Zoran Milanović napustio obilježavanje skupa “Maslenica ’93” zbog ustašluka!

O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja “Za dom spremni”. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Ministar obrane RH Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovat će na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93.

Program će započeti izvođenjem Himne, minutom šutnje, prigodnim pjesmama Klape HRM-a “Sveti Juraj“, čitanjem povjesnice VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije, te polaganjem ruža uz spomen obilježje.

U 10 sati bit će služena sveta misa za Domovinu u Katedrali svete Stošije koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11,45 sati planirano je polaganje vijenaca na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12,15 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju 4. gardijske brigade “Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću.

Za 12,45 sati kod Zaštitnog pojasa DC 8 uz odmorište sjeverne strane Masleničkog mosta u Maslenici predviđeno je polaganje vijenaca kod spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica 93.

NAJTEŽI DANI U ŽIVOTU POZNATOG PJEVAČA Kemal Malovčić očajan: Prodaje svu imovinu koju ima u Bosni!

Ko su ljudi koji su izazvali skandal i “otjerali” Zorana Milanovića sa skupa “Maslenica’ 93”?