in ,

Žustra reakcija iz Njemačke nakon napada Milorada Dodika na Tanju Topić: “To je vrhunac i „kruna“ njegove kontinuirane kampanje protiv kritičkog novinarstva”

Predsjedavajući Njemačkog saveza sindikata (Deutscher Gewerkschaftsbund/DGB) Reiner Hoffmann je napad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na novinarku Tanju Topić nazvao „nepristojnim i neprihvatljivim činom”

Predsjedavajući Njemačkog saveza sindikata (Deutscher Gewerkschaftsbund/DGB) Reiner Hoffmann je napad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na novinarku Tanju Topić nazvao „nepristojnim i neprihvatljivim činom koji prelazi granice dozvoljenog“.

Dodik je početkom ove sedmice Topić neutemeljeno optužio da je agent njemačkog BND-a i kvisling, a time je ugrozio i njenu porodicu koja živi u Banja Luci.

– Tanja Topić desetljećima radi za Fondaciju Friedrich Ebert, te sarađuje sa Njemačkim savezom sindikata. Imali smo priliku da je upoznamo kao kompetentnu osobu sa ličnim integritetom. Ona je nezavisna analitičarka i novinarka, koja stvarnosti pristupa kritički.

Očito je Dodikov cilj da Tanju Topić zastraši i ocrni. To je vrhunac i „kruna“ njegove kontinuirane kampanje protiv kritičkog novinarstva i slobodnih i nezavisnih medija.

On na taj način staje uz bok svojim uzorima predsjedniku Srbije Vučiću i mađarskom premijeru Orbanu. Mi smo solidarno uz Tanju Topić, i za pravo na slobodu mišljenja i nezavisno novinarstvo, koje se za nas podrazumijeva – saopćio je Hoffmann.

Očekuju da će borci s radošću dočekati ovu vijest: Novčane naknade pripadnicima boračke populacije uskoro i putem BH Pošte

Frka u Banja Luci: Draško Stanivuković doveo narod pred restoran “Kajak” da zagrije bagere za rušenje