in ,

Zvjerska prijetnja Aleksandra Vulina: “Svi Srbi će živjeti u istoj državi, ako to mogu Nijemci koji su pokrenuli dva svjetska rata, zašto ne bi mogli i mi?!”

Aleksandar Vulin je kazao kako trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu na ruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajendicu, ali i izrazio uvjerenje da “će se to desiti, za deset, dvadeset, ili pedeset godina”.

Vulin
Vulin

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji nikad ništa ozbiljno nije uradio ni izgovorio bez suglasnosti predsjednika Aleksandra Vučića, odgovarao je na televiziji “Happy Tv” na pitanje kako reagira na kritike termina “srpski svet” kojeg Vulin od svih srpskih političara najčešće koristi, a koji predstavlja samo drugo ime za projekat Velike Srbije.

“Mene te kritike koje dolaze i iz Srbije, susjednih zemalja i od međunarodnih faktora neće nimalo pokolebati da i dalje govorim o jedinstvu našeg, srpskog naroda svugdje gdje on živi, Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj…Nama je potrebno da se briga o cjelokupnom srspkom narodu vodi iz jednog centra, a to je Beograd, i ne vidim šta u tome ima sporno. Pa je li neko misli da Hrvatima iz Hercegovine smeta što im se politika vodi u Zagrebu?!”, kazao je Vulin.

Srbijanski ministar policije je je rekao da je u Srbiju 90-ih godina prošlog vijeka stiglo 800 hiljada izbjeglica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i da su svi bili zbrinuti, smješteni. Potom je upitao:

“Pa je li neko misli da mi o pripadnicima našeg naroda treba da brinemo samo onda kada ih se protjera sa njihovih ognjišta i dođu u Srbiju, a ne njihovim sredinama gdje sada žive?!”.

Aleksandar Vulin je kazao kako trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu na ruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajednicu, ali i izrazio je uvjerenje da “će se to desiti, za deset, dvadeset, ili pedeset godina”.

Na kraju je Vulin povukao paralelu između Njemačke i Srbije:

“Imate Njemačku koja je pokrenula dva svjetska rata, u oba bila poražena i na kraju je ipak bilo dozvoljeno da se svi Nijemci ponovo ujedine u istoj državi. S druge strane, Srbi su iz oba rata izašli kao pobjednici i njima se ne dopušta što i Nijemcima, da žive u istoj državi”!

Podsjetimo, Aleksandru Vulinu je u vrijeme dok je bio ministar odbrane Srbije zbog sličnih izjava i komentara Hrvatska zabranila ulazak na svoju terotoriju.

Bogić Bogićević se više nije javio: Zvanično je, Benjamina Karić je nova gradonačelnica Sarajeva!

Avionom iz BiH došao u Njemačku, odmah je uhapšen!