Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prvi put na Starom mostu: “Morat ću da se vraćam u privatnu posjetu”

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u sklopu jednodnevne posjete Hercegovini stigla je u Mostar, gdje se sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a posjetila je i Stari most.

Njoj u čast danas je izveden skok s mosta, a s novinarkom portala Klix.ba podijelila je prve dojmove.

“Nestvarno, nestvarno. Prelijepo. Prelijep je Mostar i ovo je sve nestvarno. Morat ću da se vraćam u privatnu posjetu”, rekla je Ana Brnabić nakon što je prvi put uživo vidjela skok u Neretvu.

Premijerka Brnabić je u društvu gradonačelnika i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Velibora Milivojevića obišla stari dio grada i Stari most u Mostaru.

Kordić je potom srbijanskoj premijerki uručio suvenir Mostara – Ključ grada.

Prije toga je Brnabić posjetila manastir i Muzej Žitomislić te razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem i direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

Iguman Danilo naglasio je kako je posjeta srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih veoma bitna, jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije.

“Ovo je podrška Pravoslavnoj crkvi na prvom mjestu, a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru.

Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu”, naglasio je iguman Danilo.

Tokom posjete Mostaru premijerka Brnabić će posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetnu školu te u 18 sati otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.